Tekniken på insidan
Vår vision:


MEDVETNA MÄNNISKOR HUSHÅLLER MED ELEN - FÖR EN BÄTTRE FRAMTID.

Varje dag. Varje minut spenderar vi sanslöst stora mängder ström som går till spillo i onödan i standby. Det vill vi ändra på.

Det var mot bakgrund av dessa tankar som vår ingenjör Anton Gustafsson, en vacker vårdag, kom på ett sätt att göra elförbrukning synlig. Så att du faktiskt med blotta ögat kan se elektriciteten du använder - då det är där en förändring startar, med en medvetenhet kring problemet.

Sagt och gjort – The PAC skapades – där man ser elen ”rinna” genom kabeln. Teknologin visade sig fungera utmärkt och snart utsedde TIME Magazine The PAC till en av världens 50 bästa innovationer. Något vi såklart är väldigt stolta över!

Hur fungerar The PAC?
När din smartphone, läsplatta, hörlurar eller annan enhet har lågt batteri, rinner elen fort genom kabeln. Ju mer kraft din enhet får, desto långsammare rör sig elen, för att till sist slockna. Och du påminns om att laddningen är färdig - och att det är dags att dra ut kabeln.

Varför är det då så viktigt att dra ut kabeln?
Jo, för att det leder till en lång rad positiva konsekvenser. För det första är det är inte bra för batteriet i din enhet att belastas i onödan. För det andra fortsätter apparater att dra ström även om de står i stand by-läge.

Varför har TIME Magazine utsett The PAC till en av världens 50 bästa innovationer?
För att teknologin fungerar och skapar hållbara förändringar.

CERTIFIERINGAR & SÄKERHET

The PAC's patenterade laddningskablar innehar alla certifieringar som säkerställer kvalitet, miljöpåverkan och hållbarhet – såsom Apple egna märkning Made for Apple - MFi (som många kablar på marknaden saknar), WEEE, RoHS, CE och FCC. Då du investerar stora summor i datorer, telefoner, hörlurar med mer är det viktigt att ladda dessa med certifierade kablar - annars riskerar de att skadas.PATENTET

Teknologin är patenterad i Europa och USA och ägs av moderbolaget Counterflo AB.

Vår uppfinning – The PAC – är inte bara begränsad till applikationer som sladdar och kablar. Vi är i full färd att applicera vår teknologi till fler saker som behöver laddas eller som drivs av el, som hushållsapparater till exempel. Men i förlängningen blir nästa logiska steg, industrin – med allt ifrån maskinell utrustning till apparater som inte behöver stå på dygnet runt.

Vi kommer att fortsätta designa smarta produkter som ökar den globala medvetenheten och som gör att vi börjar agera. Vi kommer att fortsätta utmana gamla beteenden och vanor, för vi vet hur stor skillnad vi tillsammans kan göra.


Följ med på resan framåt - var med och skapa förbättringar!


KONTAKTA OSS